Eva og Ingebjørg har vært i Vest – Agder, og møtt mange flotte ildsjeler!

Fylkeskontakt for bok-til alle bibliotekene Thorvald Hellum arrangerte et møte for bibliotekarer, Leseombud, ansatte ved Frivillighetssentralen og oss fra Leser søker bok.

Untitled Untitled2

I kulturhuset Buen i Mandal fikk vi blant annet høre Nora Iren Hope fortelle om den populære språkkafeen i Søgne. Hver uke kommer mellom 30 og 40 deltakere for å lese og snakke norsk. Nora kom selv til Norge som 17 åring, og brenner for å legge til rette for at de som er nye i Norge skal få en arena til å øve på norsk. Språkkafeen har blitt så populær at den har blitt en obligatorisk del av norskopplæringen for nye nordmenn i Søgne.

Kristian på 86 år delte sine erfaringer som Leseombud. Han leser på et dagsenter to timer i uka, for to grupper av lyttere med demens. Han anbefaler den gode gamle leseboka til Nordal Rolfsen. Kristian har utviklet et triks som han trekker fram når han synes lytterne begynner å puste tungt. Da drar han fram en liste han har laget med ufullstendige ordtak. Så sier han for eksempel » Brent barn…..» For da våkner forsamlingen til og roper «skyr ilden!»

Untitled3

Frivillighetsentralen i Mandal samarbeider med biblioteket om Leseombudsordningen. Sammen har de gjort et grundig forarbeid, og nå er de klare til å sende ut «levende gaver» i form av lesere
ut til lyttere. De fikk gode tips og et dikt på veien, strålende framført av superleseombud
Terje Olstad.

Mandag kveld hadde vi et hyggelig møte med et engasjert styre i Dysleksi Norge, Vest Agder. For et driftig lokallag! Vi la planer sammen for aktivitet med info og bøker fra Leser søker bok når Vest Agder arrangerer opplevelseshelg i Evje i mai.

Tirsdag kjørte vi til Lindesnes for å delta på Sørnorsk skolebibliotekseminar. Her fikk vi blant annet høre rektor, elever, skolebibliotekarer og lærere fortelle om den store satsingen Spangereid skole har på lesing. I pausene løp Eva og Ingebjørg ut til standen vår.
Vi snakket med mange ivrige og interesserte lærere og skolebibliotekarer om boksøk.no og tilrettelagte bøker.

Untitled5

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s