Vi kjører på med bøker til alle Bibliotekene!

Etter to og et halvt år i spissen for Bok til alle-nettverket, har Guro og Vegard valgt å gå nye veier. Vi ønsker dem lykke til!

Vi som skal jobbe videre med bibliotek og leseombud er Tone Holmen, Ingebjørg Lundevall, Eva Rekve og Veronica Salinas.

Tone og Veronica har jobbet sammen med Guro og Vegard i det siste året. Tone er kanskje best kjent blant de nye bibliotekene, og Veronica blant de som er flinke til å møte opp på inspirasjonssamlinger. Ingebjørg og Eva har jobbet i et år med Boksøk. Høsten 2014 fikk Leser søker bok midler fra Utdanningsdirektoratet til å utvide Boksøk til også å omfatte bøker for barn og unge. De har vært flinke og utholdende, noe som har ført til faste midler for å videreføre satsningen. Vi innlemmer dem med glede i bibliotekavdelingen på Leser søker bok.

Vi vil gjerne fortelle alle Bok til alle-bibliotekarer, leseombud og fylkeskontakter at vi gleder oss til å fortsette å jobbe for at god litteratur skal være tilgjengelig for alle!

Tone Holmen har jobbet i Leser søker bok siden september 2014. Hun har hatt ansvar for rekruttering av nye BTA-bibliotek og utsendelse av velkomstpakker. Hun har en variert bakgrunn og har jobbet mye med kundeservice og administrasjon. Hun er både brilleslange og bokorm. Tone sier « Jeg elsker bibliotek og bøker. Kontakten med bibliotekene er en av de tingene som gjør jobben min så fin.»

Ingebjørg Lundevall er lærer, med erfaring fra både barne- og ungdomsskolen. En av grunnene til at Ingebjørg valgte å bli lærer, var drømmen om å lese gode bøker høyt. Hun ville videreføre minner fra egen oppvekst, hvor høytlesing var høydepunkt både på skolen og hjemme. Når man deler en bok, deler man erfaringer og inntrykk. Man skaper felles referanser for grupper med ulik bakgrunn. Ingebjørg mener at i en tid hvor individet har overtatt plassen til gruppa, og valgmulighetene er enorme, er de opplevelsene som kan deles desto viktigere. Litteraturen kan binde oss sammen, mener Ingebjørg. Ingebjørg jobber som formidlingsrådgiver i forhold til Bok til alle i skolen.

Eva Rekve er utdannet bibliotekar og har jobbet flere år på Deichmanske bibliotek på Holmlia.  På Leser søker bok jobber hun blant annet med Boksøk.no. Hun leser bøker og vurderer om de oppfyller Leser søker bok sine kriterier for lettlest innhold. Eva brenner for leseglede og for at alle skal få tilgang på bøker de både har lyst og evner til å lese. Alle som går inn i et bibliotek, skal kunne finne mengder med bøker de ønsker å ta med seg hjem.

Veronica Salinas er utdannet skuespiller, og har 16 års sceneerfaring. Hun har fullført forfatterstudiet ved Norsk Barnebokinstitutt. I 2012 ga hun ut sin første bildebok: «Reisen». «Sulten» kom våren 2015. Begge bøkene er illustrert av Camilla Engman og gitt ut av Magikon Forlag. Hun har jobbet hos Leser søker bok siden 2013. Hun har utviklet et kurs i formidling og reist over hele landet med det. Hun er godt kjent med Bok til alle-nettverket.

Veronica sier: «Det viktigste med dette arbeidet er å gi alle tilgang til litteratur. Tilgang til litteratur og muligheten til å tilegne seg informasjon er vesentlig for demokratiet vårt, og for folks frihet. Jeg tror dessuten at kunst gjør oss til mer empatiske mennesker. Jeg elsker jobben min hos Leser søker bok!»

FB-MAIL-tractor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s