Med blikk på blikk lesing

Anette Diesen har kommet ut med ny bok i år, Med blikket på dyr, dokker og ballonger. Boken er skrevet spesielt for barn som kommuniserer med blikket. Dette skyldes at de de har store funksjonshemninger eller er syke.

Marte, med blikket på

— Barn er ikke passive lyttere, men aktive. Når man leser høyt for barn viser de interesse ved å si noe, peke på bildene eller bla videre. Denne boken er for barn som ikke kan delta på samme måte, slik at de også kan være med å lese aktivt, og vise at de forstår, sier Anette Diesen, forfatter.

Hvem passer denne boken for

Boken er skrevet slik at den skal kunne fungere for barn fra 3-9 år. Boken har blitt bygget opp slik at man kan lese kapitelene uavhengig av hverandre. Det er forskjellige fortellinger, vers, sanger eller aktiviteter for hvert kapittel, som gjør at barnet kan delta aktivt med bare bruk av blikket.

— Mange av de forskjellige fortellingene eller sangene passer for de ulike aldersgruppene. Noe passer for de minste, mens andre ting passer best for de litt eldre, sier Diesen.

Hvordan kan jeg bruke den?

Boken kommer med en forklaring på hvordan en kan bruke boken på best mulig måte. Det er viktig at de voksne som skal lese høyt fra boken tar seg tid til å sette seg inn i hvordan boken best kan brukes, før de starter å lese for barna.

— Det medfølger også en egen ”Ja/Nei/Vet ikke” tavle som kan brukes uavhengig av boken. Dette kan gjøre det lettere for barna å være aktive i andre lesestunder også, sier Diesen.

 

Boken er gitt ut av Solum Forlag med støtte fra Leser søker bok.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s