Siste innspurt i Bok til alle-rekruteringen.

I 2014 har Leser søker bok muligheten til å ta inn 80 folkebibliotek i Bok til alle-nettverket.
Arbeidet med å rekruttere Nye bibliotek går sin stødige gang. Alle bibliotekene som stod på venteliste og som fortsatt vil være med har fått tilbud om samarbeidsavtale. De fleste har takket ja og kan i løpet av november kalle seg Bok til alle-bibliotek. Noen få har takket nei. Dette gjør at det er noen ledige plasser i årets inntak.

Vet du om et bibliotek som bør være med i Bok til alle-nettverket?
Be dem ta kontakt med oss! Det er begrenset med plasser så de bør ikke tenke seg om for lenge.

Men for at de skal få noe fint å tenke på, her er noen av fordelene med å være med i Bok til alle-nettverket:

1. Leser søker bok har utarbeidet informasjonsmateriell om formidling til ulike grupper mennesker med lesevansker. Dette får alle Bok til alle-bibliotek tilsendt gratis, så mye de vil.

2. Leser søker bok støter norske forfattere og forlag som skriver lettlest eller tilrettelagt. Dette gir mellom 12 og 15 bøker i året som sendes gratis ut til alle Bok til alle-bibliotek.

3. Leser søker bok samarbeider med fylkesbibliotekene i alle norske fylker. Gjennom dette samarbeidet tilbyr vi veiledning, kurs og inspirasjonssamlinger for alle Bok til alle-bibliotekarer.

4. Leser søker bok lager hvert år 100-lista. Dette er de 100 mest aktuelle og lettleste bøkene du finner i det almene bokmarkedet.
Mange Bok til alle-bibliotek sier at dette er et godt formidlingsverktøy.

5. Biblioteket får tips og veiledning for å knytte til seg frivillige leseombud som kan lese høyt for dem som ikke kan lese selv. I dag finnes det omlag 1000 registrerte leseombud i Bok til alle-ordningen.

6. Leser søker bok har laget et veiledningshefte for leseombud. Det heter «Gi meg et leseombud» og gir god informasjon om hvordan leseombudene jobber, litteraturtips til ulike målgrupper og informasjon om ulike utfordringer leseombudene kan møte på.

7. Alle bibliotek som blir med i Bok til alle-ordningen får en oppstarts midler. Dette er penger biblioteket kan bruke for å komme i gang med Bok til alle-arbeidet.

8. Leser søker bok jobber for at det skal bli lettere for bibliotekene å nå målsettingen i bibliotekloven om at biblioteket skal ha et tilbud til alle.
Det viktigste for oss er at det finnes et godt tilbud til de som av ulike årsaker synes tekst er vanskelig, over hele landet.

30 % av alle voksne i Norge sliter med å få med seg innholdet i en vanlig tekst. God lesetrening med tilpassa og gode bøker kan hjelpe mange. Men det å kjøpe en bok er fremmed for de fleste som leser i motvind. Bok til alle-ordningen sikrer at det finnes gode lettleste og tilrettelagte bøker som er tilgjengelig på biblioteket.
Bli med i Bok til alle-nettverket og gjør en forskjell nye brukere av biblioteket.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s