Superleseombud Hanne-Mari Vikhol

Fylke: Aust Agder.

Hanne-Mari har vært leseombud i Grimstad i 35 år.

Hanne-Mari Vikholt vokste opp i Oslo, men flyttet med mann og barn til Grimstad i 1976.
En kollega på ungdomsskolen hadde på eget initiativ begynt å lese på Sykehjemmet i 1979. Etterhvert ville hun gjerne dele oppgaven med noen, og Hanne Mari ble spurt om å være med, og det ville hun gjerne. Organisten i Grimstad kirke var med hver fredag og spilte fra sitt rikholdige repertoar. Den gangen fant man stoff til sin egen opplesing. De leste små stykker av forskjellig karakter, dikt og lokale historier.
Etterhvert ble det fire damer som delte på oppgaven. Årene gikk og de faste tilhørerne ble borte. Damene begynte å lese på demensavdelingen uten stort hell.Tilslutt ble lesingen lagt på is.
I 1987 ble det nye eldresenteret, Berge gård, innviet. Etter et par famlende år, startet lesegruppen opp igjen. Gruppen har hatt forskjellig sammensetning, men det har alltid vært fire damer. De leser hver onsdag fra kl.16 – kl.17. De leser i Arbeidsstuen og staben der setter frem kaffe og noe å bite i til lesetimen. Det kan være fra fire til åtte tilhørere og de sier klart fra om de er fornøyde med det som leses opp. De som leser opp forsøker også å få til samtaler om ting relatert til det som leses opp.
De fire damene møtes før hvert semester og blir enige om hva de skal lese. De leser biografier, små bøker og historier. Når man har lest opp, legges boken hos en av byens bokhandlere, og så henter den neste på listen boken der. De lager selv en liste for hele året over hvem som skal lese og dersom det ikke passer for vedkommende, bytter man selvsagt. Denne listen blir gitt til Arbeidsstuen slik at de også er informert.
Alle i den gruppen som leser opp nå har lest i flere år og alle liker svært godt det de gjør. Bli leseombud -det gir så mye.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s