Superleseombud Ronny Skjager

Fylke: Nordland
Bibliotek: VefsnRonny SHager

Ronny Skjager, en stakr fra Mosjøen som han elv sier, begynte som leseombud på Vefsn sykehjem da Vefsn kommune kom i gang med Bok til alle-arbeidet i 2011. Han hadde lenge lett etter noe meningsfylt å fylle pensjonisttilværelsen med, og fant ut at leseombud var noe som passet han. Her ville han stå friere enn han ville gjort i en forening, og han ville få muligheten til å glede de eldre.

Ronny forbereder seg godt til møtene med de eldre, ikke bare på innholdet i lesestunden, men han forsøker også å finne ut hva de interesserer seg for. Han velger ofte ut et tema å snakke om som han tror vil engasjere. Han følger årshjulet og kan snakke om jul, påske og pinse og hva som ligger i disse høytidene. Andre temaer han tar opp kan være lokale hendelser og lokalhistorie, poteten, den nordnorske forfatteren og humoristen Arthur Arntzen eller befruktning (da med tanke på den synkende humlebestanden i verden). Disse temaene får ofte i gang en samtale blant de eldre, noe Ronny setter pris på. Han deklamerer dikt og leser aviser og kortere tekster under lesestundene. I tillegg fusker han litt på gitar, som han selv uttrykker det, så en vise eller to blir det også ofte plass til i lesestundene til Ronny.

Ronny besøker de eldre hver fjortende dag, etter råd fra sykehjemmet han er leseombud på. Dette er fordi han ikke skal brenne seg ut med å være der for ofte. Ronny ønsker seg flere leseombud, og er derfor glad han som superleseombud kan reklamere for leseombudsordningen. Som han selv sier: Det å være leseombud er ukomplisert og givende, men man må gjøre det på sin egen måte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s