SUPERLESEOMBUD TERJE OLSTAD

Terje OlstadFylke: Vest-Agder
Bibliotek: Kristiansand Folkebibliotek – Kongens senter (formidlingsansvar)

Terje Olstad har vært leseombud siden høsten 2013. Hver fredag leser han for 15-25 personer hjemmeboende dagpasienter på Terneviga Sykehjem. Lesestunden finner sted i ei dagligstue på sykehjemmet.
Terje synes gleden av å kunne formidle og all den takknemligheten han blir møtt med er motivasjon og drivkraft nok til å bli å være leseombud. Det skaffer ham også mange nye og gode venner.
Litteraturen han velger er gjerne et åpningsdikt, litt lokalhistorie og små stubber som egner seg for høytlesning. Han avslutter som regel med en morsom historie eller en vits. Bøkene får han fra folkebiblioteket i Vågsbygd eller fra hovedbiblioteket i sentrum.
Terje er opptatt av å skape en god atmosfære for dem som vil høre på. Derfor er det godt med en liten samtale og en kaffekopp i forbindelse med lesestunden. En typisk lesestund varer i 30-45 min o og Terje vektlegger det å være sosial og utadvendt og en god lytter selv.
Terje mener at skal man være et godt og fungerende leseombud bør man ha godt humør, lyst til å formidle og være glad i mennesker. Selv er han med i en teatergruppe på fritiden i Kristiansand og blir brukt som toastmaster og konferansier fra tid til annen.

En tanke om “SUPERLESEOMBUD TERJE OLSTAD

  1. Det er alltid kjekt å høre om andre som er leseombud. Flott gjort og lykke til videre med arbeidet/forlystelsen!
    Hilsen Annalisa – Leseombud

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s