Superleseombudet – en helt blant helter!

En historieforteller skaper glede, engasjement og deltagelse. En god historieforteller kan bringe til virkelighet en verden som ikke finnes. Hente frem en tid som er forbi, eller skape drømmer der håpet sover.  I dag er det omlag 800 historiefortellere som hver uke leser for dem som ikke kan lese selv. Vi kaller dem leseombud. De får ikke betalt for innsatsen sin. Ikke har de et stort publikum som gir applaus, eller fanklubber og autografjegere løpende etter seg, enda de hadde fortjent det. Royalty er det også lite av. Men, sier leseombudene, jeg gir ofte mye av meg selv, og jeg får jo så mye tilbake.

Men får de nok skryt? Er det noen der som heier dem frem? Kunne de fått litt mer oppmerksomhet? I Leser søker bok vet vi at det er mange der ute som støtter leseombudene. Vi vet at mange gir uttrykk for sin takknemlighet, og at bibliotekarene er trofaste støttespillere for mange leseombud. Men blir det nok?
Nå vil vi løfte anerkjennelsen av leseombudenes viktige jobb et hakk. Ikke fordi leseombudene selv har etterlyst det, men fordi de fortjener det. I 2014 vil vi vise at vi setter pris på leseombudene våre, at vi legger merke til den gode jobben de gjør og vise hvorfor den er viktig. Vi vil dele de erfaringene leseombudene har gjort seg og de solskinnshistoriene de har opplevd. For å få til dette, trenger vi noen som selv vet hvor skoen trykker. Noen som har tråkka løypa mange ganger. Vi kaller på noen av de dyktigste og mest erfarne leseombudene for denne jobben. En i hvert fylke. 19 superleseombud.

Superleseombud 2

Superleseombudet er på vei!

I løpet av våren vil vi kåre et superleseombud i hvert fylke. Så vil vi gi superleseombudene muligheten til å utvikle talentene sine enda mer, gjennom et viderekommende kurs i formidling, offentlig tale og kursledelse. Kurset vil være praktisk rettet og foregå over to dager i midten av juni 2014. Leser søker bok dekker reise og opphold, og vil benytte anledningen til å gjøre litt ekstra stas på deltakerne. Etterpå ønsker vi å bruke superleseombudene som ressurser i forbindelse med inspirasjonssamlinger i fylket sitt og andre samlinger hvor leseombud og potensielle leseombud møtes. Vi ønsker å bruke dem som levende reklameplakater for god formidling, til inspirasjon for folk som ikke ennå vet at de bør bli eller bør få et leseombud.

Kjenner du et leseombud som passer til tittelen superleseombud?
Send inn en nominasjon til Bok til alle-kontakten i ditt fylke!
Vinnerne vil bli kåret 15. mai.

 

Takk til den sporty modellen, Unni Dagfinrud, som er leseombud ved Nord-Odal bibliotek.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s