Anette Diesen blant de 7 beste i stor internasjonal konkurranse!

Anette Diesen

Anette Diesen  har vært med i Typhlo & Tactus, en internasjonal konkurranse om beste taktile bok for svaksynte og blinde barn i alderen 3-12 år. Hun deltok med en engelsk og omarbeidet versjon av «Strømpedyret».

«Strømpedyret»  kom med blant de sju beste!

I år hadde den internasjonale konkurransen Typhlo & Tactus møte i Finland. På sin webside skriver Typhlo og Tactus at målet er at mennesker fra hele verden med ansvar for utdanning og kultur skal bli inspirert av konkurransen til å opprettholde tiltak viet litteratur for synshemmede barn . Åtte dommere og to tekniske rådgivere  studerte 61 bøker i løpet av fire dager. Bøkene fra Belgia, Kroatia, Tsjekkia, Finland, Frankrike, Italia, Nederland,  Litauen, Norge, Romania, Slovenia, Storbritannia, USA, Colombia og India.

Konkurransen har vært avholdt siden 2000. Fire land, Belgia, Frankrike, Italia og Storbritannia, deltok i  den første runden av den verdensomspennende konkurranse med  taktile illustrerte bøker.  I år er 23 land registrert i konkurransen. Interessen og behovet for taktile illustrerte bøker for synshemmede barn er voksende.

Typhlo & Tactus har satt seg følgende mål:
– Å bringe sammen  mennesker som designer taktile bøker
– Å utveksle meninger om taktile bøker
– Å dele ideer
– Å forbedre kvalitet og teknikk

Anette Diesen har laget en rekke bøker tilpasset mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, særlig barnebøker. Hun har laget  taktile bøker med punktskrift og bilderelieffer, men også pekebøker med enkelt innhold for voksne. Hun har også utformet bøker med storskrift og blikkpeketavler med blisssymboler. Leser søker bok har støttet to av  hennes bøker: «Rogers filledokke vil ha kake» og «Vers på tvers», begge utgitt av Solum Forlag.

Anette Diesen er en pionér i arbeidet med følebøker i Norge.
Leser søker bok gratulerer Anette Diesen og «Strømpedyret»  med god plassering i Typhlo & Tactus!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s