Bokanbefaling til leseombud: Årgangshelter

argangshelter

Årgangshelter
av Hilde Eskild og Benedicte Hambro
Ganesa forlag 2012
ISBN: 9788278950722
171 sider
Pris: 259

Slik presenterer forlaget selv boka:
Når du er 5 år gammel, er en 20-åring eldgammel. Når du er 55, er en 20-åring bare et barn. Alder er relativt. Men uansett mangler de unge noe viktig: erfaring i å leve, omgår andre, møte farer og – ikke minst – i å bli gammel. Det er likevel ikke alltid man føler seg som en årgangshelt, selv om man har levd en stund. Da kan det være greit å huske følgende: Dårlige valg gir gode historier.

I denne boka fins det et rikt utvalg av historier om dem som til enhver tid er minst 15 år eldre enn deg selv. Forfatterne kaller dem årgangshelter, og de kommer i mange forskjellige utgaver. I boka er det samlet 61 korte historier om årgangshelter med og uten hjerte og fornuft, de virkelig kloke eller kløktige årgangsheltene, de virkelig gamle heltene, og årgangshelter i kjærlighet og vennskap. Noen historier er morsomme, andre kloke, men alle er fortalt med hjertevarme.

En liten smakebit av det kortere slaget:

En journalist intervjuet en gammel dame på hennes 104-årsdag. – Hva er det beste ved å være så gammel? ville journalisten vite. Den gamle damen så på ham og svarte kontant: – Ikke noe gruppepress!

Forfatterne Hilde Eskild og Benedicte Hambro er fortellere, og det bærer historiene preg av. Alle tekstene er korte, poengterte og muntlige i formen. Her er alt lagt til rette for å frigjøre seg fra trykt tekst. Forfatterne har gitt ut seks bøker sammen til nå, og har begge erfaring med å holde fortellerkurs for leseombud. To av bøkene deres er gitt ut i samarbeid med Leser søker bok: Lese eller fiske? og Hva er vitsen? På senhøsten 2014 kommer de med eventyrbok med enkel tekst.

Her kan du bla i boka.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s