Popminner – en skattekiste for leseombud

Popminner

Vega forlag, 2012
ISBN: 978-82-8211-316-8
200 sider
Pris: 349,-

I boka Popminner har Jan Eggum og Bård Ose har laget en personlig, men utfyllende reise gjennom sin egen platesamling. Plater av vinyl, vel og merke. Gjennom personlige minner og entusiastiske anbefalinger presenterer de norsk musikkhistorie i vinylens gullalder i Norge, årene 1955 til 1985. I boka fins det både korte artikler om kjente norske musikkpersonligheter som Nora Brockstedt og Wencke Myhre, og kortere, mer personlige historier, humoristiske betrakninger, sitater og lister.

Bildemateriale fra tidsperioden har fått stor plass. Her er det plateomslag, magasiner, avisutklipp, fotografier og reklamebrosjyrer, noe som gjør at boka egner seg spesielt godt til å sette hukommelsen i sving. Den personlige, uformelle tonen i boka gir god åpning for samtaler rundt egne minner og preferanser. Forlaget markedsfører boka som en «gjennomillustrert mimrebok», og det er den absolutt. Kombinasjonen tekst, bilder og musikk vil være ekstra god for å kommunisere med mennesker med demens.

Popminner er en bok som vil egne seg godt for samtaler i små grupper av eldre, her er det ikke vanskelig å finne felles musikkminner å snakke om. Kanskje dere til og med kan tekstene? For å gjøre det lille eller store ekstra, er det mulig å ha med seg musikk til lesingen av denne boka. Kanskje dere har noe av denne musikken hjemme, eller kan spille den på gitar? For de med teknikken i orden, går det også an å vise frem Youtube-klipp på et nettbrett, en pc eller en stor skjerm.

Her er noen forslag:

Og hvis dette slår an – kanskje det går an å slå håret helt ut?
På Paulus sykehjem i Oslo har de arrangert YouTube-kveld med vin.

Uansett hvor mye man gjør ut av dette, vil jeg anbefale boka. Fin for alle som er glade i musikk!

Guro Djupvik

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s