Elefanten i rommet av Kari Saanum

Elefanten i rommet

Elefanten i rommet
av Kari Saanum
Omnipax 2013
ISBN: 9788253036151
96 sider
Pris: 179,-

Kaia er 14 år. Hun går i 9. klasse og har fått en ny venn. Isabell. Begge er yngst i kassen. Begge er spesielle. Begge er alvorlige. Før var Kaia venn med Marte. De hadde vært venner siden 1. klasse, men nå har Marte fått seg kjæreste. Hjemme hos Kaia er det en elefant i rommet. En stor elefant som ingen snakker om. Mamma bare rydder og vasker hele dagen. Det må se perfekt ut, i tilfelle noen skulle komme innom. Det kommer aldri noen innom. Kaia sitter på rommet sitt. Hun kan høre at pappa kommer hjem. At han setter seg i stolen i stua. Hun hører at han skjenker i glasset. Er det det første i dag?

Denne boka tar opp et viktig tema. Et tema som er vanskelig. Alkoholproblemer i familien rammer barn på en svært tøff måte. I denne boka får vi vite hvordan Kaia bærer på familien sin hjemlighet. Vi får vite hvordan hun har det og hvordan hun til slutt ikke finner seg i det lenger.

Boka er skrevet med et enkelt språk og korte setninger. Det gjør at boka er lettlest, og at den har godt driv i fortellingen. Måten historien fortelles på gjør det lett å sette seg inn i Kaia sin situasjon. Mot slutten av boka blir det også veldig spennende. Da gjør det lette språket det lett å lese raskere i takt med intensiteten i historien. Etter min mening er ikke dette bare en viktig bok, det er også en svært god bok som kan leses av alle.

Vegard Nordin Løvå

Boka blir lansert på Litteraturhuset 2. september. Kom gjerne på lansering!

Elefanten i rommet har enkel tekst, og passer særlig for ungdom, men også for voksne.
Boken kom med bokpakke fra Leser søker bok i april 2013.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s