Sherko Bekas døde 4. august

Sherko Bekas Foto: Farzin Hasan

Sherko Bekas
Foto: Farzin Hasan

Den kurdiske dikteren Sherko Bekas gikk bort søndag 4.august.  Sherko Bekas (f.1940) har betydd mye for kurdisk diktning. Diktene hans forsvarer frihet, menneskerettigheter og kvinnens rettigheter.

Leser søker bok har de siste årene samarbeidet med de to gjendikterne Essmat Sophie og May S. Haraldsen og forlaget Dreyer om å få gitt ut en samling med dikt av Sherko Bekas, I stormens øye. Diktene i samlingen trykkes både på norsk og kurdisk, side ved side. Boka kom nettopp fra trykken og lanseres i løpet av høsten.  Boka er vakkert illustrert av den kurdiske illustratøren Negin Vakily. Haci Akman (forsker og etnolog ved Universitetet i Bergen) har skrevet et flott forord til boka. Trude Falch (senior rådgiver i Norsk Folkehjelp med mangeårig kjennskap til kurdernes situasjon) har skrevet et fyldig og opplysende etterord om kurdernes historie, musikk, språk og litteratur.

Leser søker bok er glade for at dikt av Sherko Bekas på denne måten gjøres kjent for både norske lesere og kurdere i Norge.

I stormens øye har enkel tekst på norsk og kurdisk.
Den kommer i bokpakke fra Leser søker bok i siste kvartal 2013.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s