Fagdag og fest – en 10 årsmarkering verdig!

I 2003 var Leser søker bok en liten gjeng med ildsjeler med et klart mål. Bøker til alle og kulturelt demokrati!

10 år etter er Leser søker bok en stor og slagkraftig organisasjon med en fast stab og et enormt nettverk av organisasjoner, bibliotek og frivillige. De 20 organisasjonene som eier foreningen representerer de som skaper bøkene, de som produserer og selger bøkene og selvfølgelig de som leser dem. I tillegg har Leser søker bok organisert 262 folke- og fengselsbibliotek i Bok til alle-ordningen. Gjennom dette nettverket koordineres også omlag 1000 leseombud som leser frivillig for de som ikke kan lese selv. Men det foreningen kanskje er mest kjent for er bøkene. 69 forfattere har skrevet lettlest eller tilrettelagt med støtte fra Leser søker bok siden oppstarten. Noen har skrevet flere bøker og noen bøker har blitt utgitt på flere språk. Men alle bøkene har hatt én klar misjon: Å åpne døra til litteraturen for en som leser i motvind. Det er med leseren i tankene at hvert enkelt manuskript har blitt vurdert, bearbeidet og utgitt.

Når vi oppsummerer de 10 første årene av Leser søker boks historie er det tydelig at det er mange som har vært med på å forme organisasjonen og stake ut kursen. Foreningen har utforsket nytt landskap og prøvd ut nye metoder. Samtidig har vi hele tiden jobbet sammen med med fagfolk og har satt stor pris på dette samarbeidet. Dermed er det også bare naturlig med en feiring der faglig innhold er i fokus.

Den 17. juni inviterte Leser søker bok til fagdag og fest.
Litteraturhuset i Oslo ble fylt opp av leseombud, forfattere, bibliotekarer og bokbransjefolk. Det ble gjennomført parallellforedrag hele dagen. Den ene foredragsrekka var for formidlere som bibliotekarer, lærere og leseombud og den andre for bokarbeidere som forfattere og forlagsfolk. Foredragsholdere var Hilde Eskild, Steffen Sørum, Widar Aspeli, Marie Jönsson Schelander, Line Fallan Sørensen og Anna Fiske.  Det hele ble avrundet med en fest for gamle venner og samarbeidspartnere.

En tanke om “Fagdag og fest – en 10 årsmarkering verdig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s